Skip to main content

Schoolmaatschappelijk werk

Iedere woensdagochtend is de schoolmaatschappelijk werkster van Stichting MEE, Methap Ozturk, aanwezig van 8.30 -16.30 uur op De Balans, waarvan inloopspreekuur tussen 8.40 – 9.15 uur.

Zij kan ingeschakeld worden wanneer er problemen zijn rondom het functioneren van uw kind. Samen met u, de leerkracht, de intern begeleider en uw kind kan zij door middel van gesprekken onderzoeken welke ondersteuning wenselijk en noodzakelijk is. Als er meer nodig is kan zij uw kind doorverwijzen naar zorg die bij uw kind past.

U kunt bij haar terecht voor:

  • Het vinden van antwoorden op vragen binnen het gezin zoals bedplassen, schoolverzuim, gedrag in de thuissituatie enz.
  • Het verstevigen, verduidelijken van de contacten tussen de school en u door middel van persoonlijke gesprekken op school of in de thuissituatie.
  • Het voeren van gesprekken met uw kind.
     

Gesprekken met de schoolmaatschappelijk werker zijn vertrouwelijk. Het delen van informatie over uw kind of uw situatie gebeurd alleen in afstemming met u. Het belang en welzijn van uw kind staat daarin altijd centraal en voorop.

Gesprekken vinden plaats op school, maar een huisbezoek behoort ook tot de mogelijkheden. Alle gesprekken zijn kosteloos.

De intentie is om met de diensten, in de vorm van gesprekken, ondersteuning en eventuele doorverwijzing een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van uw kind.

Voor meer informatie hierover, kunt u naar het spreekuur komen of contact opnemen met de interne begeleiders van school.